Film Slovenia GreenPromocijsko-dokumentarni film Slovenia Green predstavlja zeleno zgodbo Slovenije skozi pripovedovanja domačinov, predstavnikov destinacij in turističnih ponudnikov.

https://www.slovenia.info/sl/zgodbe/dokumentarno-kolesarsko-popotovanje-po-zeleni-sloveniji

Film Slovenia Green sledi kolesarski poti Slovenia Green Gourmet Route, ki je v letu 2021 nastala v sodelovanju Slovenske turistične organizacije in Konzorcija Slovenia Green ter destinacij, skozi katere vodi.

Film oriše potovanje po poti Slovenia Green Gourmet Route, ki kolesarja popelje med trajnostnimi ponudniki v Sloveniji iz Ljubljane do Posočja, Goriških Brd, Vipavske doline in Krasa ter nazaj preko prestolnice proti Sevnici, Podčetrtku, Ptuju in Mariboru. Poteka izključno med destinacijami z znakom Slovenia Green Destination – znakom, ki odlikuje destinacije, ki odgovornemu razvoju turizma posvečajo še posebno pozornost in v zadostni meri izpolnjujejo kriterije mednarodnega standarda Green Destinations. Znak v Sloveniji nosi že 58 destinacij, 99 ponudnikov nastanitev, 40 restavracij, 6 znamenitosti, 8 turističnih agencij in 1 naravno kopališče.

V letu 2023 je film Slovenia Green prejel pet nagrad.
Poleg dveh nagrad na Festivalu Terres Travel Festival (Španija) za najboljši film promocije trajnosti in najboljši kratki film, je dokumentarec prejel zlato nagrado na 5. Svetovnem festivalu turističnih filmov na Japonskem in srebrno nagrado US International Awards v kategoriji turističnih dokumentarnih filmov. Na festivalu Zagreb Tourfilm Festival je bil film nagrajen v kategoriji dokumentarnih filmov, kjer je zasedel 1. mesto za upodobitev trajnosti.