Obleka Marija


105,00 


Obleka Marija je izdelana iz 100% bambusa, ki je zelo odporen, trpežen in okolju prijazen material. Bambusova nit je naravno mehka. V primerjavi z drugimi vlakni, so bambusova vlakna zelo dolga in gladka, zato so na dotik izredno prijetna. Tkanina daje podoben občutek kot svila. Mehkobo bambusa omogoča dolžina njegovega vlakna, ki nima grobe strukture.


Počisti

  • Material: 100% bambus
  • 100% naraven, primeren za recikliranje in biorazgradljiv
  • Izredno mehka tkanina
  • Zračen in koži prijeten material

ZAKAJ JE 100% BAMBUS TRAJNOSTEN?

VPLIV NA OKOLJE – bambus je najhitreje rastoča rastlina na svetu, kar ga uvršča med najbolj obnovljive vire. Sprejme petkrat več toplogrednih plinov kot drugi les in sprosti 35% več kisika. Potrebuje zelo malo zemlje in prostora ter odlično prenaša slabo kvaliteto prsti. Iz obsežnega koreninskega sistema požene nove poganjke brez potrebe po dodatnem presajanju in gnojenju.

MAJHNA PORABA VODE – v pridelavi in predelavi se porabi zelo majhna količina vode in ne potrebuje namakanja.

BREZ TOKSINOV – naravno se zaščiti pred žuželkami, zato ni potrebe po nevarnih pesticidih ali gnojilih.

100% BIORAZGRADLJIV MATERIAL – vlakna bambusa so 100% biorazgradljiva in primerna za recikliranje.

NARAVNA PIGMENTACIJA – tkanina bambusa je barvana z naravnimi pigmenti, pridobljenimi iz različnih rastlin, zelenjave, mineralov, lubja, sadja, listov, cvetov, korenin in stebel.

HITRA RAST – Iz ene sadike bambusa nastane rastišče – skupek večih rastlin. Mlada rastlina v sedmih letih veže nase 2 toni ogljikovega dioksida. Odraslo drevo v 40 letih veže le 1 tono ogljikovega dioksida. To pomeni, da bambus absorbira 5 krat več CO2 kot drevo bora.

TRADICIONALEN – rastlino so v številne namene po vsem svetu prvič uporabili že pred 7000 leti.

ZRAČEN IN LAHKOTEN MATERIAL – tkanina ščiti kožo pred UV žarki in je tudi zaradi zračnosti primerna za nošnjo v vročih poletnih mesecih. Tkanina ima tudi antibakterijske lastnosti in s tem preprečuje rast bakterij in omogoča dihanje kože.

DOLGOTRAJNOST – Kljub večkratnemu pranju in dolgoletni nošnji se ne poškoduje ali uniči, ampak postaja vedno bolj mehko in prijetno za nošnjo. Obarvana tkanina ohranja barvo in se ne izpira. Odporen je na obrabo in zelo vpojen.

NEGA

Bambus je zelo enostaven za vzdrževanje in ne zahteva posebne pozornosti. Priporočamo, da oblačila iz bambusa perete ročno ali v pralnem stroju na max. 30 stopinj. Sušenje v sušilnem stroju ni priporočljivo.
Tkanine iz naše kolekcije so barvane z naravnimi barvili. Pri prvem pranju je priporočljivo, da v pralni stroj dodate 1 kg morske soli in oblačilo operete na max. 30 stopinj. Naravni pigment se bo na tak način popolnoma fiksiral v tkanino in ostal popolnoma obstojen tudi pri naslednjih pranjih.
Naravni materiali se ob prvem pranju skrčijo za nekaj odstotkov. Za bambus je značilno 5-7 odstotno krčenje.

IZVOR

Izdelano v Sloveniji in Kazahstanu.


Privacy Preference Center