Kimono Paulina


140,00 


Kimono Paulina je izdelan iz 100 % Khadi bombaža. Khadi bombaž je okolju prijazen naraven material. Njegova nit je spredena in stkana ročno. Obarvana je z naravnimi pigmenti. Khadi bombaž nosi s seboj globoko sporočilnost. Ni samo tkanina, ampak je gibanje in filozofija, ki predstavlja simbol osvoboditve in enakosti. Proces izdelave Khadi bombaža je dolgotrajen, zahteva izkušenega tkalca in temelji na tradiciji, ki se prenaša iz generacije v generacijo.


Počisti

  • Material: 100% khadi bombaž
  • 100% naraven, primeren za recikliranje in biorazgradljiv
  • ročno izdelan
  • simbol osvoboditve in enakosti

ZAKAJ JE 100% KHADI BOMBAŽ TRAJNOSTEN?

VPLIV NA OKOLJE – ima ničelni ogljični odtis. Preja Kadhi bombaža se izdeluje na tradicionalnem lesenem kolesu, imenovanem Charkha. Predilka prede niti, ki postajajo vedno bolj tanke. Hkrati pa vedno bolj močne in trpežne. Ročna preja ne potrebuje električne energije in je veliko manj agresivna do vlakna kot je strojna preja.

MAJHNA PORABA VODE – v pridelavi in predelavi se porabi zelo majhna količina vode. Večino vode rastlina dobi preko deževnice.

BREZ TOKSINOV – pri pridelavi Khadi bombaža se ne uporablja kemikalij. Pri izgorevanju ne sproščajo strupenih plinov.

100% BIORAZGRADLJIV MATERIAL – vlakna Khadi bombaža so 100% biorazgradljiva in primerna za recikliranje.

ROČNO IZDELAN – Pobiralci ročno oberejo bele kepice iz rastline bombaža. S finim glavnikom ločijo semena od vlaken. Preja je barvana z naravnimi pigmenti, pridobljenimi iz različnih rastlin, zelenjave, mineralov, lubja, sadja, listov, cvetov, korenin in stebel. Po namakanju v naravnem pigmentu se preja navije na kolute. Roke rokodelcev jo stkejo v tkanino. Postopek izdelave zahteva veliko časa in izurjenosti. Za tkanje metra Khadi tkanine potrebujemo 2,5 ure ročnega dela.

ETIČNO – Khadi bombaž je sad dela človeških rok. Predstavlja pot od semena do tkanine in temelji na trajnostnem gospodarstvu, ki skrbi, da je proces dela pravičen do ljudi, živali in narave. Pridelava in predelava pomagata podpirati lokalne obrtnike in tradicionalne veščine.

TRADICIONALEN – Khadi  je dragocen zgodovinski vir veščine in tradicije, predstavlja majhen delček rešitev za bolj trajnostno prihodnost. Proces izdelave Khadi bombaža je dolgotrajen, zahteva izkušenega tkalca in temelji na tradiciji, ki se prenaša iz generacije v generacijo.

ZRAČEN IN LAHKOTEN MATERIAL – tkanina ščiti kožo pred UV žarki in je tudi zaradi zračnosti primerna za nošnjo v vročih poletnih mesecih. Tkanina ima tudi antibakterijske lastnosti in s tem preprečuje rast bakterij in omogoča dihanje kože.

DOLGOTRAJNOST – Kljub večkratnemu pranju in dolgoletni nošnji se ne poškoduje ali uniči ampak postaja vedno bolj mehko in prijetno za nošnjo. Obarvana tkanina ohranja barvo in se ne izpira.

NEGA

Khadi bombaž je zelo enostaven za vzdrževanje in ne zahteva posebne pozornosti. Priporočamo, da oblačila iz Khadi bombaža perete ročno ali v pralnem stroju na max. 30 stopinj. Sušenje v sušilnem stroju ni priporočljivo.
Tkanine iz naše kolekcije so barvane z naravnimi barvili. Pri prvem pranju je priporočljivo, da v pralni stroj dodate 1 kg morske soli in oblačilo operete na max. 30 stopinj. Naravni pigment se bo na tak način popolnoma fiksiral v tkanino in ostal popolnoma obstojen tudi pri naslednjih pranjih.
Naravni materiali se ob prvem pranju skrčijo za nekaj odstotkov. Za Khadi bombaž je značilno 5-7 odstotno krčenje.

IZVOR

Izdelano v Sloveniji in Kazahstanu.


Privacy Preference Center